Šanami - nejen šátky na nošení miminek

Vítáme Vás v internetovém obchodě firmy ŠaNaMi vyrábějící od roku 2004 šátky na nošení miminek. Sortiment vybraný pro náš e-shop je prověřený a otestovaný námi i našimi dvěma dětmi. Nabízíme pouze to, o čemž jsme přesvědčeni, že je to kvalitní a dobré.
Pokud máte dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

ALT

ALT



ALT





Sledujte náš videokanál

Časté dotazy k nošení miminek a dětí

26. 02. 2021, 06:24

Jakou velikost šátku mám zvolit?
Velikost šátku se volí podle konfekční velikosti osoby která bude miminko nosit. To bývá nejčastěji maminka. Pokud bude často nosit i tatínek který je výrazně vyšší, volí se velikost podle jeho konfekční velikosti. (viz. Doporučené délky šátků)

Mohu dítě nosit od narození?
Ano, po narození se doporučuje nosit miminko v leže. K tomu jsou vhodné úvazy jako kolébka a kolébka v kříži s kapsou. Pokud má ale miminko problém s kyčlemi a ortoped doporučí široké balení, není vhodné nošení v „kolébce“. Pro takovéto děti jsou vhodné pouze vertikální úvazy, které musí být opravdu dobře dotažené. Musí mít podsazený zadeček, kolínka výš než kyčle a páteř podepřenou po celé délce.

Do jakého věku mohu dítě nosit?
Dalo by se říci, že nošení dětí není omezeno věkem. Spíše je otázka, zda chce být dítě nošeno, a co unesou rodiče. Některé děti se nosí ještě ve 3 letech. Vše záleží na kondici a použití správného úvazu. Nosnost šátku je min. 20 kg, ale unese mnohonásobně víc.

Jak dlouho mohu dítě nosit?
Nosit můžete tak dlouho dokud je to vám i děťátku pohodlné. Nedoporučuje se nosit dítě v šátku celý den. Ale střídat nošení s volným pohybem, které miminko také potřebuje pro svůj přirozený vývoj.

Jaký úvaz použít?
Existuje mnoho úvazů. Některé jsou na vázání jednoduché a jiné složitější. Doporučujeme začít s jednodušším úvazem a při získání jistoty vyzkoušet další třeba složitější. Také záleží na věku a váze děťátka. Pro novorozence je vhodnější „kolébka“, pro kojence například „kříž s kapsou uvnitř“ a batole se nejlépe nosí na zádech například v „batohu“. Pro lehké miminko stačí jednovrstvé úvazy, těžší dítě se snadněji nosí v úvazech vícevrstvých.

V jakém počasí šátek používat?
Šátek lze používat po celý rok. V létě je lepší používat jednovrstvé úvazy, které lépe větrají. V zimě je lepší nosit ve vícevrstvém úvazu, vpředu pod bundou, kdy cítíte miminko na svém břiše a poznáte když je mu zima. V naší nabídce máme šátek s příměsí bambusu, který v létě chladí a v zimě hřeje.

Netrpí páteř dítěte?
Ne, pokud je použitý úvaz správně utažen. Šátek nesmí být volný, miminko musí být dostatečně podepřeno po celé délce páteře. U menších dětí a vertikálních úvazů se musí myslet i na podepření hlavičky.

Nebude dítě nošením rozmazlené?
Fyzický kontakt je pro miminko velmi důležitý, když vidí jen na vzdálenost asi 30 cm. Nošené děťátko se cítí bezpečně, cítí vůni maminky a slyší tlukot jejího srdce. Snadněji se uklidní a méně pláče. Proto se rozmazlení miminka nemusíte obávat.

Jak pečovat o šátek?
Správná péče o šátek je velmi důležitá. Díky ní bude šátek jemnější a vydrží déle. Šátek lze prát v pračce na 40° a žehlit nejlépe ještě mírně vlhký na 3. Lze použít běžný prací prášek, ale doporučujeme používat tekutý prací prášek, který se lépe rozpouští a nehromadí se tak ve vláknech šátku. Nebo používat Indické mýdlové ořechy, které jsou ekologické a nedráždí pokožku miminka.
Před prvním použitím doporučujeme šátek několikrát vyprat aby se vysrážel.

Mám jiný dotaz, kde se dozvím odpověď?
V případě jakýchkoliv dotazů ohledně nošení dětí se na nás můžete kdykoliv obrátit na tel.: 499 599 250 mobil: 605327450 nebo na fb skupině nosimevsanami

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tyto webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies. Odsouhlaste prosím nastavení cookies souborů pro použití webu.

Souhlasím se vším
Nastavení
Nesouhlasím